Hoppa till sidans innehåll

Freestyle


Freestyle handlar om stil, attityd och känsla

Tävling och träning sker i allt ifrån sköna badhus till vlas och vågor i fors.

Freestyle är en av de yngsta grenarna inom forspaddlingen. De återspeglar mycket av den lekfullhet som återfinns i den fria forspaddlingen.

Freestyle är en bedömningsport som går ut på att utföra spektakulära trick på surfvågor i forsen. Kajakerna är korta och inte sällan flyger de högt upp i luften med hjälp av forsens och paddlarens krafter.

Utrustning

Freestylekanoter är oftast under 2m i längd. Kanoterna kan vara gjorda av både plast och kolfiber. Paddlarna är oftast något kortare än i andra grenar, ca 170-200cm långa. I övrigt skall man använda sig av hjälm, flytväst och neoprenkapell.

För vissa är utmaningen att paddla nya och svårare forsar eller att utforska opaddlade vattendrag. Medan andra helst vill njuta längs något av landets alla fantastiskt vackra vattendrag. Oavsett ambition kan NFP erbjuda dig en bra start på ett framtida paddeläventyr. Vi har gott om utrustning för nybörjare att låna och lära sig grunderna i.

Uppdaterad: 20 OKT 2014 12:20 Skribent: Tommy Vince
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Föreningen Nyköpings Forspaddlare - Kanot
Periodgången 8
61137 Nyköping

Besöksadress:
Periodgången 8
61137 Nyköping

Kontakt:
Tel: +46700511359
E-post: This is a mailto link...

Se all info

Länsförsäkringar sponsrar vår verksamhet. Det har gjort det möjligt för oss att köpa ytterligare två kajaker i bra skick för att kunna erbjuda fler barn och ungdomar bra träning.

 

SörmlandSparbank

Sponsrar Nyköpings Forspaddlares barn och ungdomsverksamhet