Hoppa till sidans innehåll

Kanotpolo


Kanotpolo är en blandning av kanot, bollsport och lagspel

Kanotpolo utövas i en polobassäng, på badhus eller utomhus.

Spelet
Kanotpolo är en lagsport som spelas på en begränsad spelplan med mål som hänger 2 meter över vattenytan på respektive kortsida. I varje match spelar två lag om vardera fem spelare med en boll (modell vattenpoloboll). Lagkompisarna passar bollen inom laget med hjälp av paddeln och händerna, för att slutligen få bollen i motståndarnas mål. Att det är tillåtet att tackla bollförande spelare är en publikinfriande ingrediens!

Kanotpolo är ett fart- och finessfullt spel där man kombinerar manövreringen av kanoten med bollteknik och lagspel. Idrotten kanotpolo är inte säsongsbunden, då man med fördel kan spela i bassäng under vinterhalvåret. Speltiden är normalt 2 x 10 min, om inte förlängning måste användas.

Kanoterna
Kanoterna är ca 3 meter långa och mer rundade i spetsarna. Den relativt korta längden är för att snabbt ska kunna vända eller ändra riktning på den begränsade spelplanen. De runda spetsarna (som är klädda med mjuka dämpare) är till för att hindra skador på material och personer då tacklingar med kanoten är tillåtna vid kamp om bollen.

NFP har gott om kajaker att låna för nybörjare och aktiva. Regelbundet kan man träna kanotpolo på badhusen under vinterhalvåret.

Uppdaterad: 20 OKT 2014 12:11 Skribent: Tommy Vince
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Föreningen Nyköpings Forspaddlare - Kanot
Periodgången 8
61137 Nyköping

Besöksadress:
Periodgången 8
61137 Nyköping

Kontakt:
Tel: +46700511359
E-post: This is a mailto link...

Se all info

Länsförsäkringar sponsrar vår verksamhet. Det har gjort det möjligt för oss att köpa ytterligare två kajaker i bra skick för att kunna erbjuda fler barn och ungdomar bra träning.

 

SörmlandSparbank

Sponsrar Nyköpings Forspaddlares barn och ungdomsverksamhet