Hoppa till sidans innehåll

Störtlopp


Störtlopp är en riktig motionsidrott som kräver balanssinne och forskänsla

Störtlopp kan man träna och tävla i allt från platt vatten till stora älvar

I störtlopp gäller det att på kortast möjliga tid manövrera en kanot nedför en längre forssträcka. Man tävlar både i Sprint och i klassisk, Sprint banorna är mellan 400 till 800 m långa medan den klassiska ska ta under 30 minuter att paddla.

Störtlopp är den absolut äldsta grenen inom forsgrenarna. Själva tävlingsdelen innehåller väldigt få regler och har föga lite utvecklats på många år. En större utveckling kan man dock härleda i utrustningen, med starkare, lättare material, såväl som effektivare paddlar.

Utrustning

Störtloppkanoter är oftast tillverkade i epoxy-kevlar, alternativt glasfiber eller kolfiber. Det finns även mer robusta störtloppskanoter i plast. Kanoterna är maximalt 4,5m långa. Man paddlar med en vingpaddel oftast i kolfiber eller kevlar. Utöver denna utrustning ska man naturligtvis använda hjälm, flytväst och kapell.

Uppdaterad: 27 OKT 2014 08:41 Skribent: Tommy Vince
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Föreningen Nyköpings Forspaddlare - Kanot
Periodgången 8
61137 Nyköping

Besöksadress:
Periodgången 8
61137 Nyköping

Kontakt:
Tel: +46700511359
E-post: This is a mailto link...

Se all info

Länsförsäkringar sponsrar vår verksamhet. Det har gjort det möjligt för oss att köpa ytterligare två kajaker i bra skick för att kunna erbjuda fler barn och ungdomar bra träning.

 

SörmlandSparbank

Sponsrar Nyköpings Forspaddlares barn och ungdomsverksamhet