Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "NFP från 2008 till idag"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

NFP från 2008 till idag


Här kommer vi att lägga mer historik om stora händelser för klubben.

Vi inleder med dagens bragd då Erik Holmer blir historisk genom att ta sig till final i OS, men också visar att det finns kapacitet för OS medalj redan nu!

________________________

Krakow 2016...

13-17 juli 2016 hade NFP inte mindre än 3 deltagare på plats:

Erik Holmer U23 K1H, gick solklart till semi, klarade en finalplats och paddlade in på en fin sjundeplats under lördagens final. Många av 

Ludwig Andersson gjorde två fina kvalåk i U23 C1H  och landade på en 49:eplats. 

Ludwig Palmcrantz gjorde även han två kvalificerade kvalåk. Ett islag gjorde att han missade semifinalplatsen och blev totalt 33:e man. 

 

Tillsammans med Falu KK´s Mattias Nilsson paddlade C1-killarna ut som allra första U23-lag. De klarade alla portar fint, med bara ett och annat islag, totalt 10 islag summa 143,15. Laget som startade efter, Frankrike, som slutade på 100,52 visade sig senare vara klassens allra bästa! Många andra lag drog på sig både många islag och en hel del 50-or, så till slut landade Sveriges lag på en hedrande 12:e plats av totalt 20 startande lag. Snyggt jobbat. 

 

U23 K1-laget bestod av FKK´s Johan Strandberg, Örebros Max Karlsson och vår Erik Holmer. Även de gjorde ett mycket snyggt lagåk och hamnade på en delad 11-plats tillsammans med Slovenien. Riktigt bra jobbat!

 

Nämnas bör också FKK´s Amanda Fagerlund som gjorde Sveriges bästa dam-insats någonsin. Hon tog sig till semifinal med 5:e bästa tid, men i semin fick hon tyvärr ett islag och var ynka 0,33s från att knipa en finalplats. Men den fina 12:e platsen är som sagt Sveriges bästa damplacering i ett stort mästerskap!! 

Inga nyheter är skapade

 

Postadress:
Föreningen Nyköpings Forspaddlare - Kanot
Periodgången 8
61137 Nyköping

Besöksadress:
Periodgången 8
61137 Nyköping

Kontakt:
Tel: +46700511359
E-post: info@forspaddlare.co...

Se all info

Länsförsäkringar sponsrar vår verksamhet. Det har gjort det möjligt för oss att köpa ytterligare två kajaker i bra skick för att kunna erbjuda fler barn och ungdomar bra träning.

 

SörmlandSparbank

Sponsrar Nyköpings Forspaddlares barn och ungdomsverksamhet